ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,,SFÂNTUL NICOLAE” VÂNĂTORI în parteneriat cu: INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI GALAȚI, PRIMĂRIA VÂNĂTORI, BIBLIOTECA VÂNĂTORI, TEHNOPOL GALAȚI, ASOCIAȚIA EDUCAȚIONALĂ ,,ÎMPREUNĂ” A CADRELOR DIDACTICE ȘI PĂRINȚILOR, GALAȚI, FUNDAȚIA GLORIA EDUCATION, în colaborare cu mai multe instituţii din ţară şi din Republica Moldova, vă invită să participaţi la PROIECTUL JUDEȚEAN CU PARTICIPARE INTERNAŢIONALĂ – ȘCOALA ECO F.A.N. – DOMENIUL EDUCAȚIE ECOLOGICĂ ȘI PROTECȚIA MEDIULUI – EDIȚIA a III-a, 2024-2025 (aici)
Elevii de la „Radu Negru” şi colegii lor din judeţ învaţă despre culturile hidroponice – Ediția a IV-a a proiectului școlar ”Fondul Științescu” Galați despre ştiinţă, tehnologie, inginerie, artă sau matematică a poposit și la Liceul Tehnologic „Radu Negru” din municipiul nostru, care derulează, în colaborare cu şcolile partenere din judeţ, un proiect referitor la culturile hidroponice de plante. În cadrul atelierelor de lucru, se colectează observații și date pentru a găsi modalități eficiente de creștere a plantelor în sistem hidroponic, utilizând tehnici care nu afectează structura internă și compoziția chimică a plantelor. Școlile partenere în proiect, Şcoala Gimnazială Nr. 1, sat Fântânele, com. Scânteieşti, Galați, și Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae” Vânători, Galați, sunt implicate în activitățile proiectului: cultura plantelor, prelevarea și analiza eșantioanelor de analiză a solului și a apelor utilizate în creșterea plantelor, interpretarea rezultatelor, crearea de produse promoționale, utilizarea softurilor specializate”, povestesc cadrele didactice de la Liceul Tehnologic „Radu Negru” din Galați. Astfel, prin proiectul „Știintescu, STEM la Radu Negru” se contribuie la formarea unor cetățeni competenți, capabili să se adapteze și să inoveze într-o lume digitală în continuă schimbare (aici)
„VÂNĂTORAȘII” din nou la înălțime! Bravo copiilor, părinților și cadrelor didactice voluntare Dimofte Gina, Pîrlog Nicoleta, Portase Maria! Chiar dacă temperatura de afară nu a fost prielnică, elevii noștri nu au renunțat și au făcut un tur de rezistență participând la două festivaluri în aceeași zi: Rădești și Vlădești. Felicitări și succes!
Elevul CIOBOTARU MĂDĂLIN VALENTIN din clasa a IV-a B, Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Vânători, coordonat de prof. Costela Renata Gavrilă ne-a reprezentat cu cinste la Festivalul Concurs de muzică pentru copii „Vocile Primăverii”, organizat de Școala Gimnazială nr 22 Galați, unde a obținut cu PREMIUL I pentru interpretarea piesei „Sârba de la Iași”.
Felicitări!
Programele De-a arhitectura…au oferit experiențe de învățare unice, elevilor clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Vânători, coordonați de prof. Costela Renata Gavrilă, astfel că imaginația și creativitatea copiilor au fost puse la lucru intens. În data de 14 iunie, în cadrul Filialei nr. 2 a BVAU Galați, „Paul Păltânea” au avut loc Expoziția „De-a arhitectura…” și atelierul „Arhipălăriile Faimoase” , evenimente derulate în parteneriat cu Asociația De-a Arhitectura București, Arh. Carmina Gheorghiță. Expoziția machetelor realizate prin parcurgerea programului, dar și a produselor atelierului poate fi văzută la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltânea” în perioada urmatoare.
Mândri de voi!! Grupul de dansatori „Vânătorașii” de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Vânători au participat astăzi, 26 mai a.c. la Concursul din cadrul Proiectului educațional „Vlăstare înzestrate”, desfășurat la Pechea, unde au obținut LOCUL I. Sfârșitul de an școlar aduce răsplata muncii susținute. Apreciem dăruirea de care doamnele îndrumătoare Dimofte Gina, Pîrlog Nicoleta și Portase Maria dau dovadă implicându-se voluntar în pregătirea elevilor. Mulțumirile noastre se îndreaptă, ca de fiecare dată, și către părinți care ne sunt parteneri în tot ceea ce facem. Felicitări organizatorilor! FELICITĂRI „VÂNĂTORAȘILOR”!
Curajul, perseverența, determinarea și implicarea sunt calitățile ce conduc la SUCCES! Elevii noștri participanți la ONSS – Atletism, în data de 23 mai 2024 au ocupat locuri onorabile grație pregătirii susținute. Eleva Baciu Delia a ocupat locul al doilea la Atletism -Proba de 50 m și locul al VI – Proba de 600 m, elevul Munteanu Nicolas locul VII la Proba de 600 m , iar elevul Stângă Sebastian locul IX la Proba de 50m. Felicitări domnului profesor Savin Marian! Felicitări elevilor inimoși!
Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Vânători, Galați a fost gazdă timp de o săptămână pentru reprezentanții școlii partenere din Turcia, în cadrul Proiectului ERASMUS+JOB SHADOWING MOBILITY 2023-1-TR01-KA121-SCH-000163980. Mulțumiri doamnelor profesor NAZAN YAMAN BERTAN și FATMA AYÇA BAṢOL de la școala ŞEHIT PIYADE ER MURAT EROĞLU ILKOKULU, Ankara.
Acord parteneriat Eroii Internetului (aici)
Activități Code Week 2023
#GlobalEducationWeek – În cadrul Săptămânii Educației Globale, elevii clasei a IV-a A, de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”, Vânători, Galați îndrumați de prof. înv. primar Portase Maria au participat la activitatea ” Iubim Pacea”, desfășurând un brainstorming despre ce înseamnă Pace, au realizat o lucrare colaborativă privind solidaritatea pentru pace și au creat propria rețetă a păcii .
Preșcolarii grupei mare A de la Grădinița cu P.N.” Sf.Nicolae”, au desfășurat în săptămâna 13-19 noiembrie activitatea ”Pace pentru o planetă a păcii”, în cadrul Global Week 2023. Mesagerul păcii a ajuns la colegii din grădiniță, la elevii Școlii Gimnaziale ”Sfântul Nicolae”, Primărie, Poliția Locală, Biblioteca Comunală ,Poștă și în centrul localității.
”Porumbelul păcii” a fost desemnat simbolul lor preferat pentru pace și a transmis membrilor comunității mesajul copiilor de a avea dreptul la o viață liniștită și armonioasă.
Preșcolarii au fost coordonați de prof.înv.preșc. Areș Gina.
Joi, 08.12.2022 și Vineri 09.12.2022 s-a desfășurat activitatea Biodiversitatea cu Centrul Europe Direct prin grija Consiliului Județean Galați. Activitatea s-a desfășurat la clasa a VI-a de la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae”, Vânători și la clasa a V-a de la Școala Gimnazială ”Maria Grecu”, sat Odaia Manolache.
Elevii școlii gimnaziale ” Maria Grecu” împreună cu cadrele didactice au desfășurat astăzi o activitate extracurriculară parte a unui proiect denumit ” Carnavalul Halloween-ului” în parteneriat cu Căminul Cultural din Odaia Manolache reprezentat prin Dna Micu Ancuța.
Graficul desfășurării activității a cuprins următoarele probe: ” Just Dance”, ” Karaoke”, ” Parada costumelor de Halloween”, ” Cea mai haioasă mumie” și jurizarea dovlecilor pictați sau sculptați.
Ziua Pământului – 22.04.2022
Ziua Națională a Lecturii – 15.02.2022